14 Ιαν 2009

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΩΜΗΣ - ΠΗΓΗΣ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κώμης - Πηγής, για την χρόνια εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Περιμένουμε να πεθάνουμε ή στην καλύτερη περίπτωση όποιοι έχουν τα κότσια να πάρουν, πάλι το δρόμο της ξενιτιάς. Το νησί μας θα γίνει νησί συνταξιούχων, δημοσίων υπαλλήλων και γενικά ανθρώπων που το μάζεμα της ελιάς θα το έχουν σαν χόμπι ή σαν δετερεύον εισόδημα.

Όλοι έχουν επιδοθεί σε έναν μειοδοτικό διαγωνισμό σχετικά με την τιμή του λαδιού μας. Συναγωνίζονται όλοι ποιός θα δώσει την μικρότερη τιμή για το προϊόν που κάποτε έδινε ζωή σε ολόκληρη τη Λέσβο και συναγωνίζονται όλοι (ΕΑΣ Λέσβου, Έμποροι, Νομαρχία, Κρατικός Μηχανισμός) ποιός θα παίξει περισσότερο στην πλάτη του ελαιοπαραγωγού. Θα μας πάρουν και φέτος το λάδι μας σε εξευτελιστική τιμή και θα μας αφήσουν χρεωμένους σε Ελαιοτριβεία, εμπόρους, εφορίες και Τράπεζες.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
α) Άμεσα κρατική παρέμβαση για κατώτερη τιμή λαδιού στα 3 Ευρώ το κιλό.
β) Άμεση - άτοκη δανειοδότηση, με ευνοϊκούς όρους για τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού.
γ) Πλήρη εξόφληση των επιδοτήσεων από τον Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ., να σταματήσει ο εμπαιγμός του οργανισμού προς τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού (έλεγχοι και χίλιες δύο δικαιολογίες για να μην πληρώσουν τις επιδοτήσεις).
δ) Σωστή διαχείρηση της παραγωγής: δασοκτονία, κίνητρα στους συνεταιρισμούς, βοήθεια στους μικτορύς παραγωγούς, (να βγουν επιτέλους οι γεωπόνοι στον ελαιώνα), προγραμματισμός διάθεσης του προϊόντος (του καλύτερου ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ σε ποιότητα λαδιού) και γενικά ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει το προϊόν από την αρχή (καλλιέργεια) ως το τέλος (διάθεση).

Δεν μπορείτε να καλείτε τους νέους να γίνουν ελαιοπαραγωγοί (νέοι αγρότες), και να παράγουν ένα προϊόν που θα τους "βάζει μέσα", δεν μπορείτε να καλείτε τους ελαιοπαραγωγούς να κάνουν βιολογικές καλλιέργειες, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει πρώτα αγορά για το προϊόν που θα παραχθεί. Γενικά δεν μπορείτε άλλο να μας εμπαίζετε, να μας λέτε ψέματα, να κερδοσκοπείτε σε βάρος μας και να μας αφήνετε στην τύχη μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: