31 Ιαν 2009

ΕΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ....

τότε τα λεφτά θα δίνονταν άμεσα κύριοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (;). Όμως ο συγκεκριμένος δήμος δεν είναι, άσε που ούτε και το βλέπω να γίνεται ποτέ, οπότε άστους να περιμένουν... Πολίτες μιας άλλης κατηγορίας είναι οι δημότες της Αγιάσου...

Τι σας έπιασε ρε παιδιά πρωί - πρωί και αρχίσατε πάλι; Θα μας ρωτήσετε.
Χωρίς πολλά πολλά σας παραθέτουμε το παρακάτω δημοσίευμα από την εφημερίδα "Αιολικά Νέα" για να καταλάβετε...

"Επιστολή διαμαρτυρίας για την πολύμηνη καθυστέρηση, που παρατηρείται στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά την εκταμίευση των αναγκαίων πιστώσεων για την πληρωμή αναδόχων έργων, απέστειλε ο Δήμαρχος Αγιάσου, Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης στον Ειδικό Γραμματέα της Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη - Ανασυγκρότηση Υπαίθρου 2000 - 2006”.
Ο κ. Χατζηπαναγιώτης αναφέρει τρία έργα που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τα οποία εκτελέστηκαν αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν αποπληρωθεί, με συνέπεια ο Δήμος να βρίσκεται μπροστά στην υποχρέωση να καταβάλλει το σύνολο των απαιτούμενων τόκων στους αναδόχους χωρίς να έχει καμία υπαιτιότητα.

Τα έργα
Πιο συγκεκριμένα το πρώτο έργο είναι η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην περιοχή "Σκαλούδια", το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με χρηματοδότηση 450.000 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί από τον Αύγουστο, αλλά μέχρι σήμερα το Υπουργείο έχει εκταμιεύσει μόνο τις 100.000 ευρώ και ο εργολάβος παραμένει απλήρωτος. Με επιστολή του στον Δήμο από το Νοέμβριο ζητά την καταβολή των νόμιμων τόκων υπερημερίας και το ποσό αυτό θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.
Το δεύτερο έργο που έχει την ίδια “τύχη” είναι το επενδυτικό σχέδιο με τίτλο “Ενίσχυση τοπικών εκδηλώσεων του Αγιασώτικου Καρναβαλιού και της Γιορτής του Κερασιού”. Σ΄αυτό το έργο η δημόσια δαπάνη είναι 22.618 ευρώ, από την οποία εκκρεμεί ακόμη η καταβολή 7.424 ευρώ.
Ακόμη στο ίδιο πρόγραμμα του Υπουργείου εντάχθηκε η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου “Ανάπτυξη και εφαρμογή συλλεκτικού λευκώματος, τουριστικού οδηγού και δικτυακής πύλης για την προβολή του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της Αγιάσου”, που ολοκληρώθηκε πέρυσι. Η δημόσια δαπάνη είναι 36.221 ευρώ και εκκρεμεί η καταβολή όλου του ποσού στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος αναφέρει στην επιστολή του προς το Υπουργείο για τα παραπάνω έργα: «Ειδικά για την υλοποίηση των δυο επενδυτικών σχεδίων, ο Δήμος μας υποχρεούται να καταβάλλει πρώτα το συνολικό ποσό στους αναδόχους και να έχει λαμβάνειν από το Υπουργείο. Η καθυστέρηση εκταμίευσης υπέρ του Δήμου μας συνολικού ποσού 43.646 ευρώ, δημιουργεί τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα στον Οργανισμό μας. Δεν φτάνει που το κράτος εδώ και αρκετά χρόνια κατακρατά θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κλείνοντας ταυτόχρονα, συνεχώς, την στρόφιγγα των επιχορηγήσεών του προς αυτή, την υποχρεώνει επιπλέον να πληρώνει και τα ποσά της δημόσιας συμμετοχής στην υλοποίηση ενταγμένων έργων στα ΟΠΑΑΧ έργων - δράσεων, καθυστερώντας επί μήνες ή και επί χρόνια την απόδοσή τους σ΄αυτή.
Για τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμαστε εντονότατα προς την ηγεσία του Υπουργείου και απαιτούμε αφενός την άμεση εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεών του προς τον Δήμο μας και αφετέρου την καταβολή των τόκων που διεκδικεί ο ανάδοχος εργολάβος του έργου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στα Σκαλούδια»".

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: