29 Νοε 2008

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ...ΚΑΙ ΑΓΑΛΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ


Συνάντηση με τον Νομάρχη θα ζητήσουν, εντός των ημερών, οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Μανταμάδου για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της εμφάνισης του καταρροϊκού πυρετού στη Λέσβο.

Το παραπάνω αποφασίστηκε στη συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Μανταμάδου και στην οποία εκφράστηκε έντονος προβληματισμός γύρω από το φαινόμενο της αγαλαξίας, που παρατηρείται σε αιγοπρόβατα κοπαδιών που έχουν πληγεί από τον καταρροϊκό πυρετό.

"Το πρόβλημα είναι σοβαρό και γι' αυτό θα απευθυνθούμε στο Νομάρχη, προκειμένου με τη σειρά του να ζητήσει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας της Λέσβου" δήλωσε ο Γραμματέας του Συνεταιρισμού Σταμάτης Παναγιώτης.
"Τα 100 ευρώ που δίνει αποζημίωση για κάθε αιγοπρόβατο το Υπουργείο αποτελούν "ασπιρίνες", καθώς το όλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ μεγάλο. Και δεν είναι τόσο το πρόβλημα με τα άρρωστα πρόβατα που θανατώνονται σε κάθε κοπάδι, αλλά το φαινόμενο της αγαλαξίας που παρατηρείται στην περιοχή μας λόγω της νόσου. Αντιλαμβάνεστε ότι ένα σημαντικό μέρος των εσόδων που έχουμε αντλούνται από την διάθεση του αιγοπρόβειου γάλακτος. Εάν όμως δεν έχουμε αρκετό για να διαθέσουμε, τότε τίθεται ένα σοβαρό θέμα επιβίωσής μας στην κτηνοτροφία".

πηγή: Αιολικά Νέα, 28/11/2008
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: