25 Νοε 2008

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


«Κατεπείγον αγωνιστικό κάλεσμα» σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζόμενους στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας απευθύνουν Σύλλογοι Γονέων - Μαθητών ΑΜΕΑ και Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, για να συντονιστούν και να διεκδικήσουν δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού στα τμήματα ένταξης των γενικών σχολείων.

Το αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνουν οι: Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τυφλών Μαθητών Ειδικού Δημοτικού Τυφλών στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΑΤ, Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής.

Οι φορείς το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν:
- Παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Αθηνών, αύριο Τετάρτη 26 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί.
- Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί.
- Σύσκεψη για περαιτέρω συντονισμό της δράσης την Κυριακή 30 Νοέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ
.
- Μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, συλλαλητήριο και πορεία από την Ομόνοια στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 6 μ.μ.

Ακόμα, την ένταση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την Ειδική Αγωγή, αποφάσισαν μετά από σύσκεψη συντονισμού την περασμένη Κυριακή η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η ΑΣΓΜΕ, οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Γονέων Αθήνας και Πειραιά, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Στη σύσκεψη, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις παραπάνω προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, καθώς και στις απεργίες στις 27 Νοέμβρη και στις 10 Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ. Ακόμα, διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για τα θύματα του μεγάλου πογκρόμ ενάντια στους αναπήρους του πολέμου της Αλβανίας που βρίσκονταν στα νοσοκομεία της Αθήνας, από ταγματασφαλίτες, στις 30 Νοέμβρη 1943. Η εκδήλωση προγραμματίζεται, στις 6 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: