27 Νοε 2008

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ


Μετά την δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων της Άγρας, των Παρακοίλων και του Μεσότοπου,
στη Λέσβο, για την απομάκρυνση του πεδίου βολής, νέο πεδίο βολής θέλουν να επαναλειτουργήσουν σε άλλο σημείο του Νομού μας και συγκεκριμένα στην Ατσική της Λήμνου. Αναλυτικότερα:

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα την επαναλειτουργία του Πεδίου Βολής στο Δήμο Ατσικής Λήμνου, του Νομού Λέσβου, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Γιάννης Γκιόκας, Λίλα Καφαντάρη και Βέρα Νικολαΐδου.
Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:
«Την επαναλειτουργία του Πεδίου Βολής του στρατού στην περιοχή "Φαλακρό" της Ατσικής και την αναγκαστική απαλλοτρίωση των κτημάτων και των ακίνητων περιουσιών των κατοίκων της περιοχής αυτής με πρόσκληση του Ταμείου Εθνικής Αμυνας έκανε γνωστά η αρμόδια υπηρεσία στρατού με έγγραφό της προς το Δήμο Ατσικής.
Πρόκειται για μια περιοχή με καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στην οποία βρίσκεται και ο οικισμός Προπούλι. Η εξέλιξη αυτή έχει βρει την αντίθετη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων, οι οποίοι όχι μόνο βλέπουν τις περιουσίες τους να απειλούνται αλλά έχουν και τον φόβο των ατυχημάτων, όπως είχαν σημειωθεί παλαιότερα κατά την περίοδο λειτουργίας του.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος υπουργός, για ποιους λόγους πρόκειται να επαναλειτουργήσει το Πεδίο Βολής και αν πρόκειται να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων να απομακρυνθεί το Πεδίο Βολής από την περιοχή».

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Ατσικής Λήμνου του ΚΚΕ

Η ΚΟΒ Ατσικής Λήμνου του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στο αίτημα των κατοίκων της Ατσικής να μη λειτουργήσει Πεδίο Βολής του στρατού στην περιοχή «Φαλακρό» της Ατσικής, αλλά και να μη γίνει καμιά αναγκαστική απαλλοτρίωση κτημάτων και ακίνητων περιουσιών των κατοίκων της περιοχής αυτής.
Καλεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να αποσύρει το έγγραφο που ζητάει τέτοιες αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και να βρει χώρους για να δημιουργήσει Πεδίο Βολής εκτός της Λήμνου, εκεί όπου υπάρχουν οργανωμένα Πεδία Βολής.

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: