23 Νοε 2008

ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου καλούνται να πληρώσουν την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που καταληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία και περικόπτουν τις δαπάνες για τη φαρμακευτική περίθαλψη.
Από χτες αγοράζουν από την τσέπη τους τα φάρμακα στην Αττική και το ίδιο θα ισχύσει από 1 Δεκεμβρίου στη Μεσσηνία μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Φαρμακοποιών αφού το ταμείο αδυνατεί να καταβάλει τα χρωστούμενα στους φαρμακοποιούς.
Πανελλαδικά τα χρέη όλων των ασφαλισμένων ταμείων προς τους φαρμακοποιούς υπολογίζονται στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου αναμένεται να υποβληθούν και σε νέο χαράτσι να πληρώνουν και τους γιατρούς. Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΟΠΑΔ (οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) παραμένουν απλήρωτοι από το Φλεβάρη του 2008 και ετοιμάζονται με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας να καταγγέλλουν τις συμβάσεις.
Το αίτημα των Φαρμακοποιών και των γιατρών να καλυφθούν άμεσα τα χρέη είναι δίκαιο όμως οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την απαράδεκτη κατάσταση στο Ταμείο Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πληρώνουν το κόστος.
Υπεύθυνοι, είναι οι πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που υποχρηματοδοτούν τα Ταμεία, τα συμφέροντα των Φαρμακοβιομηχανιών και των επιχειρηματιών που δρουν στην Υγεία και καταληστεύουν τα Ταμεία. Είναι ανάγκη ασφαλισμένοι -γιατροί- φαρμακοποιοί, ν’ αναπτύξουν από κοινού να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική και τα συμφέροντα που βουλιάζουν τα Ταμεία.
Η απαίτηση πρέπει να είναι: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να καλύψει άμεσα τα τεράστια ελλείμματα του Ταμείου.
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: